***       Водещите вечерни новини       на 17 май 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 17 май 
Коментари Харесай

Водещите новини! Пуснаха сигнал до Гешев срещу Мария Габриел. Лондон: Хвалените от Путин ракети „Кинжал“ се оказаха руски позор


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 17 май   

 

Сигнал за спор на ползи до основния прокурор, обвързван с номинираната от ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел, внесе Сдружение " Дискусионен клуб за обществена локална политика ". В сигнала се показва, че Габриел е била наемател на общинско жилище в столицата по времето, когато е била евродепутат.

***

… Гешев я попита за правното съображение на сигнала. Тя сподели, че няма правно съображение, записано е нарушаване на Конституцията, съобщи Българска национална телевизия.

В качеството на какво ще е, попита Гешев.

Той изиска и шестимата да си създадат отказ при гледането на сигнала: " Призовавам ви да си извършите отказ поради положителното име на прокуратурата. Въпрос на морал ".

Предложението беше признато с 4 на 3 гласа, като в гласуването не участваха Иван Гешев и Йордан Стоев.

***

***

„ Шансът да бъде изменена позицията, която беше декларирана още след изборите, че няма по какъв начин да бъде подсилен първият мандат на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, беше най-малък. Очаквано тази позиция беше препотвърдена “.

***

„ Според мен изрично няма да има държавно управление с първия мандат, в случай че няма някаква игра с кворума. Но даже да има правителсто на малцинството, надали то ще бъде с дълъг небосвод “. 

Това показа в ефира на Nova News някогашният министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

***

От Лондон показаха, че унищожаването им от украинската Противовъздушна отбрана е било същински срам за Русия, защото от Москва непрекъснато хвалеха тъкмо този вид ракета.

На 3 май Украйна реализира първата си победа против ракетите Кинжал. В опитите си да приоритизира неутрализирането на качествата на украинската Противовъздушна отбрана, Русия загуби още няколко ракети Кинжал, се споделя в ежедневния бюлетин на английското министерство на защитата в Туитър.

***

" Руските окупационни сили са подготвени да предадат без пердах завладения предходната година източен украински град Мариинка ", съобщи киевското издание " Цензор ".

" Най-малко 80% от персоналния състав на разположеното там поделение на агресорите показаха подготвеност да се изтеглят от града, с цел да не дават жертви ", добави медията.

" Цензор " уточни още, че това са данни, оповестени от съветски агитатор. " Вероятно освен 80% от персоналния състав са подготвени да предадат Мариинка без пердах ", допусна изданието.

***

Трима съветски учени, работили в региона на технологиите за хиперзвукови ракети, са изправени пред " доста съществени обвинявания " в държавна измяна, оповестиха от Кремъл във връзка със случай, провокирал огромна паника в съветските научни среди, заяви Българска телеграфна агенция.

***

Планът на Организация на обединените нации за филантропична реакция се нуждае от 2,56 милиарда $, с цел да подкрепи потърпевшите от рецесията в Судан, заяви през вчерашния ден върховен чиновник на международната организация, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

В същото време Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците също се пробва да набере спомагателни средства за подкрепяне на тези, които се е наложило да изоставен родината си.

***

Принц Хари и брачната половинка му Меган са били въвлечени в рискова гонка на пътя в Съединени американски щати, заяви техен представител, представен от Би Би Си. 

Херцозите на Съсекс са били преследвани от нападателни папараци в Ню Йорк. Това станало, откакто си тръгнали от церемонията на организацията за поддръжка на правата на дамите „ Фондация Мис “, на която Меган получи наградата „ Жена с визия “.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР